EHO, Nekategorizirano

Crveni nosovi: Nastavljamo s misijom vraćanja sreće i optimizma u najtežim trenucima

Već deset godina misija CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora je ista – vratiti djeci trenutke radosti, igre i bezbrižnosti, te osobama u teškim i kriznim situacijama vratiti osjećaj sreće i optimizma, navodi se u priopćenju bjavljenom na stranici crveninosovi.hr.

Zbog epidemije koronavirusa u ovom periodu ne možemo posjećivati djecu u bolnicama niti starije osobe u domovima. Mi nećemo stati pjevati, plesati i biti smiješni za vas i sa vama. Brinimo jedni za druge, pomažimo si, budimo zajedno čak i kada moramo biti odvojeni. Ohrabrujmo se humorom, osnažimo se smijehom, vratimo osjećaj optimizma.

Divimo se i najtoplije zahvaljujemo svim liječnicima i svom medicinskom osoblju koji sada danonoćno iznimno naporno rade kako bi pomogli svima kojima je potrebna liječnička pomoć. HVALA VAM OD SRCA!

Nije lako suočiti se sa ovom teškom situacijom s kojom se nikada dosada nismo susreli, svi osjećamo nelagodu. Nije lako biti sam, izoliran od prijatelja i velikog dijela obitelji. Znamo da nije lako ne prošetati bezbrižno ulicama, ne otići u školu i na posao, ne otići na dogovorenu kavu s prijateljima, odgoditi rođendansko slavlje…

Vjerujemo kako smijeh ima terapeutski učinak, i zato putem umjetnosti profesionalnog klauniranja želimo vratiti osjećaj sreće i optimizma svima kojima je u ovom trenutku to najpotrebnije.

Humor i smijeh čine nas jačim i otpornijim, a vraćanje osjećaja sreće i optimizma u teškim situacijama naša je misija. Našli smo način kako vratiti osmijeh i optimizam našim građanima. Iako ne možemo u bolnice, smijeh nema granica i mi ćemo vam ga dovesti u vaše domove putem kratkih videa s klaunskim skečevima. Pratite nas na našim društvenim mrežama – Facebook, Instagram i YouTube jer s klaunom niste sami. Dijelite sadržaj koji vas je razveselio i uljepšao vam dan, dijelite ga s vama dragim osobama – jer smijeh pomaže, a na taj način, vi pomažete nama da misija donošenja osmijeha i dalje, još snažnije dolazi do što većeg broja ljudi.

Hvala vam svima na podršci koju ste nam pružali tijekom ovih 10 godina donošenja smijeha i podrške djeci, roditeljima i starijima u teškim životnim trenucima. Potaknite zajedno s nama i u ovim izazovnim vremenima osmijehe i životnu radost sada kada je najpotrebnija.
Svaka vaša donacija velika nam je pomoć u širenju nade i optimizma. Svaka vaša donacija pruža #noslonac u najtežim trenucima. Donirati nam možete putem linka https://www.crveninosovi.hr/

“CIRKUS VARIJETE – poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti” – jedan je od projekata udruge koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.