Intervjui, Nekategorizirano

Dunja Mazzocco Drvar – nova direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, regionalnom uredu svjetske organizacije za zaštitu prirode World Wide Found for Nature (WWF).

Na poziciji direktorice programa Mazzocco Drvar imat će ključnu ulogu u oblikovanju strategija očuvanja okoliša prirode, te razvoju novih inicijativa i partnerstva u osam zemalja regije – Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Predvodit će stručne napore za rješavanje gorućih ekoloških izazova, promicanje održivih praksi i zagovaranje politika koje štite najosjetljivije vrste i ekosustave u regiji, izvijestili su iz WWF Adrije.

Dunja Mazzocco Drvar magistrirala je meteorologiju i oceanografiju na Odsjeku Geofizike Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Tijekom karijere u Državnom meteorološkom zavodu, kasnije kao meteorologinja na televiziji, te nevladinom sektoru i u vladi, pokazala je trajnu i snažnu predanost borbi protiv klimatskih promjena.

U WWF Adriju dolazi s pozicije ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

“Počašćena sam pridružiti se WWF Adriji kao direktorica programa za zaštitu prirode. Suočeni sa sve ekstremnijim posljedicama klimatskih promjena kao i prijetnjama bioraznolikosti našeg planeta, imperativ nam je zajednički raditi kako bismo osigurali održivu budućnost, odnosno čišći i zdraviji svijet za sve nas”, rekla je Mazzocco Drvar.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode. U 62 godina postojanja, prisutna na svim kontinentima i u više od stotinu država, organizacija je privukla preko trideset milijuna pratitelja i više od šest milijuna individualnih donora. U našoj regiji WWF djeluje više od dva desetljeća kroz partnerstva s drugim nevladinim organizacijama.

(Hina)