Nekategorizirano

Edukacija za mlade NEET skupine

Na edukaciji je sudjelovalo 15 organizacija

Mreža mladih Hrvatske i Autonomni centar – ACT su u Orahovici, od 4. do 7. travnja, održali edukaciju i umrežavanje udruga mladih i za mlade o razvoju projekata financiranih iz sredstava europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) usmjerenih mladim pripadnicima/ama NEET skupine.

Na edukaciji je sudjelovalo 15 organizacija koje već imaju povijest bavljenja NEET skupinom.

Tijekom edukacije i umrežavanja, udruge mladih i za mlade su razradile tri projektne ideje za koje se nadamo da će prijavljivati na buduće natječaje.

Edukacija i umrežavanje je nastalo u sklopu programa Mreže mladih Hrvatske Pronađena generacija: podrška kvalitetnom zapošljavanju mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Također, u suradnji s partnerima, Mreža mladih Hrvatske je izradila kvartalni tematski osvrt o položaju mladih na tržištu rada s posebnim naglaskom na NEET skupinu.

– Tema ovog prvog kvartalnog izvještaja jest upoznavanje s NEET mladima, odnosno onima koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te koji nisu zaposleni.

Ovdje ćemo prikazati što znači biti mlada osoba u NEET statusu u Hrvatskoj i Europi.

Pritom smatramo kako je važno pratiti pokazatelje za NEET skupinu s obzirom da su mladi koji joj pripadaju u posebnom riziku od siromaštva i dugotrajne nezaposlenosti – poručuju u MMH.

Kompletan tekst možete pronaći na sljedećoj poveznici:
Kvartalni tematski osvrt o položaju mladih na tržištu rada s posebnim naglaskom na NEET skupinu