Nekategorizirano

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda poziva na premijeru predstave “Otmica u galeriji” u izvedbi Kazališne družine “Ivana Brlić-Mažuranić”

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda najavila je premijeru predstave OTMICA U GALERIJI koja je producirana u sklopu projekta GALEROKAZ – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić po modelu sudioničkog upravljanja javnog i civilnog sektora, a koja će se premijerno izvesti 6. studenog 2019. godine u 17.00 sati u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu (Vukovarska bb, Tvrđava Brod) u izvedbi Kazališne družine “Ivana Brlić-Mažuranić”.

Predstava je rezultat jednogodišnje suradnje javnog i civilnog sektora u provedbi interdisciplinarnih muzejsko-edukativnih programa prilagođenih dječjem uzrastu u prostoru Galerije Ružić, te kao takva služi kao primjer dobre prakse sudioničkog upravljanja u kulturi i podiže razinu javne svijesti o ovakvom modelu upravljanja.

Obzirom na ograničen broj mjesta na premijeru su pozvani mediji, projektni partnere i skupina djece koja su sudjelovala na radionicama Moć pripovijedanja u muzejskom okruženju projektnog partnera Udruge za promicanje kulture govorenja i kreativnog stvaralaštva “Vilinput”.

Napominjemo da će se predstava izvoditi u narednih godinu dana u Galeriji Ružić i bit će otvorena za sudjelovanje svih građana. O točnim terminima izvedbe predstave javnost će biti obaviještena naknadno.

Projekt „Galerokaz“ – Implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić po modelu sudioničkog upravljanja javnog i civilnog partnerstva vrijednosti 799.628,85 kn se provodi u okviru instrumenta »Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi« te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“; posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo kulture, dok funkciju posredničkog tijela razine 2 obnaša Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Organizacija predstave sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.