Nekategorizirano, Svijet

Harvardsko sveučilište imenovalo Rihannu humanitarkom godine

P-H20160224000899Renomirano svjetsko sveučilište Harvard u utorak će američkoj pjevačici, glumici, dizajnerici i filantropkinji Rihanni uručiti nagradu Peter J. Gomes za njezino iznimno humanitarno i filantropsko djelovanje.

Po izboru prestižnoga sveučilišta iz američkog Cambridgea pjevačica će 28. veljače biti proglašena Humanitarkom godine.

“Zahvaljujući svojem karitativnom radu Rihanna je prikupila novce za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici Queen Elizabeth u Bridgetownu na Barbadosu. Svrha izgradnje centra je rana dijagnostika i liječenje raka dojke”, rekao je ravnatelj Zaklade Harvardskog sveučilišta S. Allen Counter.

Uspješna pjevačica angažirana je i na pružanju potpore djevojčicama u zemljama u razvoju kada je posrijedi njihov pristup obrazovanju, a prošle je godine pokrenula program pod nazivom Clara Lionel Foundation’s Global Scholarship čiji je cilj plaćanje sveučilišnih troškova studentima s Kariba, Haitija i Barbadosa koji obrazovanje nastavljaju na sveučilištima u Sjedinjenim Državama.

“Zbog filantropskih i sličnih inicijativa Zaklada Harvard odlučila je Rihannu imenovati Humanitarkom godine”, objasnio je Counter.

Nagradu su, među ostalima prethodnih godina dobili nekadašnji glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, mlada Pakistanka i dobitnica Nobela za mir Malala Yousafzai i pjevač Lionel Richie.

Pravim imenom Robyn Rihanna Fenty, pjevačica je dosad prodala više od 200 milijuna nosača zvuka te osvojila osam nagrada Grammy.

Kao velika obožavateljica mode pokrenula je i vlastitu liniju odjeće u suradnji sa sportskom markom Pumom.