EHO, Nekategorizirano

Hrvatski forum zaklada ZaDobroBIT bogatiji za pet novih zaklada

Hrvatski forum zaklada ZaDobroBIT! bogatiji je za pet novih zaklada članica. Sa zadovoljstvom objavljujemo kako su zaklade: Zipka, Saša Petar, Srce za Zambiju, fra Mladen Hrkač te Čujem, vjerujem, vidim nove članice foruma, navodi se na stranici Nacionalne zaklade.

Zaklada Zipka je osnovana sa opće-korisnom i dobrotvornom svrhom pomoći udomljenoj djeci i mladima koji izlaze iz udomiteljstva, te udrugama čije su aktivnosti usmjerene na udomiteljstvo za djecu.

Zaklada Saša Petar osnovana je s ciljem unapređenja i održivosti gospodarskog razvoja društva; lokalnih zajednica i obitelji; razvojne pomoći i suradnje u području obiteljskog gospodarstva te svake druge djelatnosti kojom se promiče opća korist i djelovanje za opće dobro.

Zaklada Srce za Zambiju ima svrhu pomaganja obrazovnih projekata u Zambiji, jer ”obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet”. (N. Mandela)

Zaklada fra Mladen Hrkač osnovana je s ciljem pomaganja osobama koje dolaze u Zagreb na liječenje iz svih krajeva svijeta bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, vjeroispovijest i nacionalnost.

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim ima svrhu pomaganja mladima, djeci i studentima s invaliditetom na edukaciji, promicanja cjeloživotnog obrazovanja, omogućavanja pristupa literaturi slijepim osobama i osobama s invaliditetom koje same ne mogu čitati. Omogućavanje pristupa literaturi slijepim i drugim osobama koje ne mogu koristiti standardni tisak, poticanje i provođenje obrazovne, socijalne, i kulturne integracije osoba s invaliditetom.

Forum sada okuplja 43 zaklade koje djeluju na području Republike Hrvatske te brojne donatore i društvene poduzetnike. Cilj je Foruma okupiti što veći broj članica kako bi kroz suradnju i dijeljenje spoznaja i iskustava postigli jačanje kapaciteta zaklada i povećali vidljivost djelovanja zaklada u našoj zemlji.

Hrvatski forum zaklada ZaDobro.BIT! osnovala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 2009. godine u cilju umrežavanja, podrške i profesionalizacije zaklada u Republici Hrvatskoj. Od 2016. godine Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj uključila se zajedno s Nacionalnom zakladom u koordinaciju Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!.