Hrvatska, Nekategorizirano

Tjedan filantropije u više gradova donosi brojna događanja i aktivnosti

Foto: NZRCD

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 41 članicu, i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po sedmi put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to tijekom Tjedna filantropije u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2022. godine, navodi se na stranici Nacionalne zaklade.

Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT! organiziraju brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

Središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2022. održat će se u Zadru, u subotu, 1. listopada na prostoru Dviju palača (Providurova i Kneževa palača, adresa: Poljana Šime Budinića 3, https://dvijepalace.hr/) s početkom u 10 sati.

U okviru središnjeg obilježavanja planirani su brojni interaktivni sadržaji usmjereni djeci i mladima kako bi ih se senzibiliziralo i usmjerilo u osvještavanje važnosti filantropskog angažmana te važnosti njihovih osobnih doprinosa globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a.

Dvije aktivnosti koje će se provoditi u sklopu središnjeg obilježavanja su:

* Ponovno upotrijebi, sa srcem!: djeca će izrađivati prekrivače za beskućnike od korištenih dječjih majica te tako doprinijeti osvještavanju važnosti smanjenja siromaštva;

* Za zeleno srce Zemlje!: djeca će saditi biljke u lončanice koje će ukrašavati i ozeleniti škole u 15 gradova u Hrvatskoj te tako doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Osim šire javnosti na događanje i u interaktivne sadržaje uključiti će se polaznici (učenici i učenice) prve generacije hrvatskog modela Programa sCOOLFOOD iz Male Subotice, Draškovca, Velikog Trojstva, Velike Pisanice, Sikirevaca, Omišlja, Zadra, Sv. Filip Jakova, Splita i Siska (11 škola).

Kalendar događanja u Tjednu filantropije 2022.