EHO, Nekategorizirano

Kreativni natječaj: “Nabaci ideju, fotku, rimu za bolju klimu!”

*Autorica vizuala: ‘Moj šareni svijet; autorica: učenica OŠ Ladimirevci, Područna škola Ivanovci; mentorica: Marina Arambašić; Natječaj Oboji svijet 2017.’

Pozivamo vas da sudjelujete u natječaju za učeničke radove Tematske mreže za pravednu i niskougljičnu tranziciju za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj „Metar do bolje klime”, navodi se na stranici Foruma za slobodu odgoja.

Natječajem želimo potaknuti učenike na promišljanje, istraživanje i predstavljanje svojih stavova, ideja i istraživanja o klimatskim promjenama, klimi i održivosti. Učenički bi radovi osim „u kakvom okolišu živim” i „kakav okoliš želim” trebali prenijeti i poruku „kako klimatske promjene utječu na naš život“, „što ja kao učenik mogu učiniti za ublažavanje posljedica klimatskih promjena i očuvanje bioraznolikosti“, „kako se mi kao društvo možemo bolje prilagoditi klimatskim promjenama“, „kako ja zamišljam održivu budućnost“.

Na natječaj se mogu prijaviti  učenici osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, a sam rad/radove prijavljuje mentor ispunjavanjem obrasca. Prijavom pristajete na Pravila natječaja „Nabaci ideju, fotku, rimu za bolju klimu!”.

Natječaj je otvoren od 10.01.2023. do 13.03.2023. u 12:00 (podne).

Više informacija o prijavi te druge novosti o natječaju potražite na mrežnoj stranici projekta „Metar do bolje klime”.

Za eventualne poteškoće prilikom prijave javite se na e-adresu: natjecaj.metar@fso.hr

………………………………………………………………..

METAR do bolje klime (Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Trajanje projekta: 36 mjeseci (listopad 2020. – listopad 2023.)
Ukupna vrijednost projekta: 3.599.995,32 kuna