EHO, Nekategorizirano

Izložba učeničkih radova “Oboji svijet”

Natječaj je pokrenut 2012. godine
Natječaj je pokrenut 2012. godine

Volonterski centar Osijek i Forum za slobodu odgoja iz Zagreba u suradnji s Ogrankom Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek postavili su izložbu učeničkih radova pod nazivom “Oboji svijet”.

Izložba je rezultat učeničkih radova pristiglih na natječaj “Oboji svijet” proveden s ciljem promoviranja tolerancije, nenasilja i mirnoga rješavanja sukoba uz poticanje kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika.

– I ove godine pitali smo djecu i mlade – Što je za vas (ne)tolerancija? Njihovi radovi su nas i ove godine rastužili, dirnuli, nasmijali te pokazali kako su učenici i učenice svjesni svijeta u kojem živimo, znaju identificirati probleme današnjeg društva te kako su itekako pod utjecajem društvenih i političkih kretanja kako u Hrvatskoj tako i globalno.

Kroz svoje radove učenici su ponudili kreativna rješenja, pokazali kako je važno slušati njihov glas, ali i važnije – kako su spremni dati svoj doprinos kako bi svijet bio ljepše mjesto.

Kroz svoje radove uputili su i kritiku odraslima što im, nažalost, svojim primjerom ne pokazuju kako svijet može biti ljepše, bolje i uvažavajuće mjesto za život – poručuju u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek.

Učenički radovi mogu se pogledati svakoga dana u izlogu Ogranka Donji grad, Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Trg bana Josipa Jelačića 24 a.

Izložba je otvorena do 5. prosinca 2016. godine.

Nagradni natječaj “Oboji svijet” pokrenut je 2012. godine, a namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola.

Provodi u sklopu projekta Foruma za slobodu odgoja „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ uz financijsku potporu Grada Zagreba, Ured gradonačelnika i u partnerstvu sa organizacijama civilnoga društva: Most iz Splita, Regionalni info-centar za mlade Rijeka „UMKI“, Volonterski centar Osijek, Centar za mlade Čakovec.