Hrvatska, Nekategorizirano

Odabrane škole za sudjelovanje u projektu “Pokreni promjenu!”

fso_crPoziv za sudjelovanje je bio upućen školama koje imaju iskustvo rada s manjinama i različitostima te koje u svom radu osobito naglašavaju toleranciju, prihvaćanje različitosti i sustavno su posvećene razvijanju kompetencija aktivnog građanstva kod učenika.

Svoju prijavu dostavilo je 50 škola iz svih krajeva Hrvatske te je nakon drugog kruga izbora odabrano 15 osnovnih i srednjih škola za koje je prepoznato da imaju potrebu, motivaciju i kapacitet za sudjelovanje u ovakvom projektu.

– Interes i potrebe svih prijavljenih škola za rad na temama koje promoviraju prihvaćanje različitosti i toleranciju je očit. Sve škole su prepoznale potrebu da rade više i kvalitetnije sa svojim učenicima kako bi postali zreli i odgovorni članovi društva koji postaje sve raznolikije. Sukladno ovako velikom iskazanom interesu škola, Forum će intenzivno nastojati u svom radu pronaći sredstva za nove projekte kojim će se škole podržati da što kvalitetnije rade sa svojim učenicima na ovim zajednički prepoznatim temama. Učitelji i/ili stručni suradnici odabranih škola će u listopadu sudjelovati u petodnevnom seminaru stručnog usavršavanja „Volontiranje, dijalog i aktivno građanstvo“ te će, nakon edukacije, provoditi školske projekte sa svojim učenicima uz podršku Forumovih stručnjaka – ističu u Forumu za slobodu odgoja.

Odabrane škole možete pronaći OVDJE.