Aktualno, Nekategorizirano

GISKO je mjesto je povezivanja različitih društvenih interesa

I u igraonici za najmlađe je uvijek vrlo živo
I u igraonici za najmlađe je uvijek vrlo živo

Gradska i sveučilišna knjižnica već duže vrijeme nije mjesto na kojem se samo posuđuju knjige. GISKO je postao mjesto druženja, učenja, povezivanja različitih društvenih interesa kako za djecu i mlade, tako i za odrasle, piše Oskultura.

Samo ovih dana ondje je vrlo živo. Danas se, primjerice, obilježava Međunarodni dan pismenosti edukativnom radionicom za djecu pod nazivom Pisma iznenađenja.

Potaknuti prethodnim iskustvima te zadovoljavajućim odazivom umirovljenika na ranije organiziranim aktivnostima u GISKO-u, a prepoznavši potrebu uključivanja osoba treće životne dobi u
programe i aktivnosti koje nude, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Ženska udruga Izvor organizirali su novi program pod nazivom Ukorak s vremenom – engleski jezik za umirovljenike.

Prvi će se sat održati danas, 8. rujna, a činit će ga umirovljenici okupljeni oko udruga Aktivni umirovljenici Osijek i Umirovljenici zajedno Osijek.

Susreti će se održavati četvrtkom s početkom u 16.30 sati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek sve do završetka programa koji je planiran za siječanj 2017. godine.

Dodatne informacije kao i predbilježbe za buduće grupe mogu se dobiti na broju telefona: Posudbeni odjel za odrasle GISKO 031/211-233.

Odjel za rad s djecom i mladima u subotu, 10. rujna s početkom u 11 sati organizira Čitateljski izazov s kuharicama koji će se održati u prostoru Igraonice i igroteke.

Čitateljski izazov zamišljen je kao lijepo čitanje naglas izabranih recepata, a namijenjen je djeci i odraslim korisnicima knjižnice te se temom uklapa u projekt Sačuvajmo okuse ljeta; tijekom kojega će se održati različite kreativne, likovne i čitateljske radionice.

Tijekom rujna u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek možete pogledati Zlatovez u slici, izložbu radova članica udruge Rubina, koju udruga, u sklopu istoimenog projekta, provodi pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Postavom ove, četvrte u nizu, izložbe održane u okviru Male galerije GISKO, svoje radove predstavljaju sljedeće članice udruge: Katica Horvat, Mirjana Kajfež, Ljerka Kokorić, Sandra Lončarić, Venina Markuš, Dubravka Mažar, Katica Pančić, Marija Sever i Kata Silov.

Rubina, udruga za promicanje i očuvanje narodne baštine, osnovana je 2005. godine na poticaj građana za izradu ručnih radova na tradicionalni način. Cilj je rada udruge povećati i podržati svijest građana o potrebi očuvanja narodne baštine i otrgnuti od zaborava tradicionalna umijeća izrade rukotvorina u Slavoniji.

Na brojnim radionicama, članice udruge prenijele su znanje i umijeće izrade ručnih radova u različitim tehnikama (zlatovez, bijeli vez, nakit od perlica, izrada lutaka od komušine i dr. ) na sve koji su bili zainteresirani za očuvanje
narodne baštine.