Nekategorizirano, Rad udruga

PRONI s organizacijom JONG Rotterdam izrađuje priručnik za rad s mladima

Job shadowing u Nizozemskoj
Job shadowing u Nizozemskoj

U okviru projekta “We’ll shadow you” (Na praksi) koji je financiran sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program, djelatnici PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su od 6. do 14. rujna u devetodnevnoj posjeti partnerskoj organizaciji u Nizozemskoj, JONG Rotterdam.

Svrha ovoga posjeta bila je stjecanja novih znanja i vještina u području informiranja i savjetovanja mladih.

Tijekom promatranja rada u partnerskoj organizaciji u inozemstvu, aktivnoj u području mladih, specifično u području informiranja i savjetovanja mladih, djelatnici su se svakodnevno upoznavali s metodama rada koje kolege iz partnerske organizacije primjenjuju u svojemu radu, bilo u prostoru njihova Info centra za mlade ili za vrijeme rada s mladima na terenu, školama i drugim mjestima gdje se okupljaju mladi.

Nakon ove posjete, djelatnici iz obje partnerske organizacije radit će na izradi Priručnika s metodama i primjerima rada (dobre prakse) s mladima u području informiranja i savjetovanja mladih u Nizozemskoj i Hrvatskoj.

U svrhu usklađivanja rada s mladima u području informiranja i savjetovanja mladih na razini EU, priručnik će biti podijeljen širom Europske unije putem on-line platformi.

Izvor: Proni