Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Školontiranje – java ili san?!

skolontiranje_crU okviru projekta Školontiranje, kojeg u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomskom školom Vukovar, OŠ Nikole Andrića Vukovar i Tehničkom školom Sisak te Volonterskim centrom Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije organiziraju se Uvodne konferencije radnog naziva “Školontiranje – java ili san?!”.

Konferencije za cilj imaju promovirati značaj volonterstva za škole i lokalne zajednice te utvrđivanja interesa i mogućnosti za razvoj održivih programa volontiranja u istima.

– Planirane konferencije bit će jednodnevne, a osigurat će aktivno sudjelovanje i interakciju predstavnika osnovnih i srednjih škola te organizacija civilnoga društva s područja Vukovarsko-srijemske, odnosno Sisačko-moslavačke županije. Putem različitih uvodnih govora te radom u tematskim radionicama, sudionici će imati priliku dobiti nove informacije te iskazati svoja promišljanja, interese i ideje o mogućnostima razvoja i/ili unaprjeđenja programa volontiranja u školskom i izvanškolskom sustavu – ističu u PRONI Centru.

Obje konferencije poslužit će i kao platforma za razvoj suradnje u zajednici, prvenstveno između školskih ustanova i organizacija civilnoga društva, što će biti važno za nastavak projektnih aktivnosti – izobrazba školskog osoblja u području školskog volonterstva i rada s mladima, razvoj školskih kurikuluma u području volonterstva, osnivanje, opremanje i funkcioniranje školskih volonterskih klubova te provedba volonterskih akcija u školama, izobrazba djelatnika organizacija civilnoga društva u području rada s mladima i razvoja planova provedbe akcija u zajednici, planiranje i provedba većih volonterskih akcija u zajednici…

Konferencija za dionike s područja Vukovarsko-srijemske županije bit će organizirana 4. srpnja u Vukovaru, a s područja Sisačko-moslavačke županije 6. srpnja u Sisku.

Projekt Školontiranje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kuna.