Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Edukacija volontera

U okviru projekta „Školontiranje“, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, od srijede 15. studenog s početkom u 11 sati u Hotelu Kralj Tomislav u Novoj Gradišci, započet će nova četverodnevna edukacija školskog osoblja i volontera iz 10 obrazovno-odgojnih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije.

Edukacija „Rad s mladima i rad u zajednici“, koju će provesti trenerice iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, prvenstveno ima za cilj pružiti  predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola) – školskim koordinatorima volontera te volonterima dodatna znanja i metode rada s mladima, ali i u području motivacije i animacije mladih te njihovih roditelja u izvannastavne aktivnosti škole, primarno u rad školskih volonterskih klubova čija otvaranja se planiraju početkom drugog polugodišta.

Sudionici izobrazbe imat će priliku kroz ovaj program razvijati dodatne vještine potrebne za nadopunu njihovih dosadašnjih obrazovnih programa namijenjenih djeci i mladima, te će kroz ovakav pristup moći razmijeniti znanja, ideje ali i stavove vezano uz sve teme izobrazbe.

Inače, projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kuna.