Aktualno, Nekategorizirano

U okviru projekta “Školontiranje”, udruga Proni održat će radionicu “Biti volonter” u Mirkovcima i Vukovaru

Ilustracija: proni.hr
Ilustracija: proni.hr

U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, započeo je ciklus obrazovnih aktivnosti namijenjenih jačanju kapaciteta članova novoosnovanih školskih volonterskih klubova, koji su tijekom siječnja i veljače 2018. službeno otvoreni u 10 odgojno-obrazovnih ustanova na području Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije.

Edukacija pod nazivom “Biti volonter”, koju će provesti trenerice iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, prvenstveno ima za cilj upoznati članove Kluba (učenike i roditelje) s dobrobitima i vrijednostima volontiranja te zakonskim okvirima, kao i motivirati iste za preuzimanje ključne uloge u razvoju volonterskih aktivnosti i programa kako u samoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, tako i zajednici u kojoj djeluju.

U nizu planiranih edukacija na području Vukovarsko-srijemske županije, iduća radionica bit će organizirana u ponedjeljak 26. ožujka 2018. u Osnovnoj školi Nikole Tesle Mirkovci u Mirkovcima s početkom u 11:30 sati. Isti dan, 26. ožujka 2018., održat će se radionica u Osnovnoj školi Nikole Andrića Vukovar u Vukovaru s početkom u 14:00 sati.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.