Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

PRONI otvara školski volonterski klub u Osnovnoj školi Nikole Andrića u Vukovaru

Foto ilustracija: PRONI
Foto ilustracija: PRONI

PRONI Centar za socijalno podučavanje u nizu uspostave školskih volonterskih klubova, u utorak 20. veljače 2018. godine s početkom u 12:30 sati upriličit će svečano otvaranje novog školskog volonterskog kluba u Osnovnoj školi Nikole Andrića u Vukovaru.

U okviru projekta “Školontiranje”, koji ima cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, u planu je uspostava 10 školskih volonterskih klubova u osnovnim i srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije.

Rad školskih volonterskih klubova, koje će voditi osposobljeni školski koordinatori volontera, temeljit će se na aktivnom djelovanju učenika i njihovih roditelja u planiranju i provedbi volonterskih aktivnosti i akcija u samoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, ali i zajednici kojoj pripadaju. Tako će uspostava školskih volonterskih klubova omogućiti kontinuirani proces razvoja volonterstva, a same odgojno-obrazovne ustanove postat će značajni akteri u razvoju lokalne zajednice.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn. (Izvor: PRONI)