Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Partnerski sastanak projekta Školontiranje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U okviru projekta Školontiranje održan je 3. partnerski sastanak odgojno-obrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva uključenih u provedbu projekta. Na sastanku u uredu PRONI Centra u Vukovaru, predstavnici partnerskih organizacija razgovarali su o provedenim aktivnostima te planu provedbe nadolazećih aktivnosti.

U fokus planiranja stavljeno je otvaranje školskih volonterskih klubova u 10 škola na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije te proces motiviranja učenika i roditelja u svrhu njihova aktivna uključenja u rad Klubova, budući da su otvaranja planirana početkom drugog polugodišta školske godine 2017./2018.

Dodatno,  obzirom na planirane aktivnosti predviđene izrađenim Programima školskih volonterskih klubova, na sastanku se planiralo i o održavanju izobrazbama za učenike i roditelje – članove školskih volonterskih klubova, planiranju većih volonterskih akcija te prijenosu Program rada školskih volonterskih klubova na nove generacije učenika i školskih djelatnika.

Projekt Školontiranje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kuna.