Aktualno, Nekategorizirano

U okviru projekta Školotiranje, PRONI organizira prvu u nizu radionicu “Biti volonter”

Skolontiranje-2-3PRONI Centar za socijalno podučavanje održat će za članove Kluba volontera (učenike i roditelje) radionicu “Biti volonter” u srijedu 28. veljače 2018. u Ekonomskoj školi Vukovar s početkom u 13:10 sati.

Radionica pod nazivom “Biti volonter” ima cilj upoznati članove Kluba (učenike i roditelje) s dobrobitima i vrijednostima volontiranja te zakonskim okvirima, kao i motivirati članove za preuzimanje ključne uloge u razvoju volonterskih aktivnosti i programa kako u samoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, tako i zajednici u kojoj djeluju.

Izobrazba se organizira u okviru projekta “Školontiranje” kojemu je cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici. Ciklus obrazovnih aktivnosti usmjeren je jačanju kapaciteta članova novoosnovanih školskih volonterskih klubova koji su tijekom siječnja i veljače 2018. službeno otvoreni u 10 odgojno-obrazovnih ustanova na području Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt Školontiranje provodi se u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Projekt Školontiranje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.

Izvor: PRONI