Hrvatska, Nekategorizirano

U okviru projekta “Školontiranje” trodnevna edukacija u Vukovaru

Foto: PRONI
Foto: PRONI

U okviru projekta “Školontiranje”, koji cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici u Sisačko-mlaslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, od ponedjeljka 12. studenoga s početkom u 11 sati u prostorijama Gradske knjižnice Vukovar (Spajalica), Trg Republike Hrvatske 1, započet će trodnevna edukacija za predstavnike organizacija civilnoga društva i školskih volonterskih klubova s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Edukacija pod nazivom “Aktiviraj zajednicu”, koju će provesti trenerice iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, prvenstveno ima za cilj jačati zajedničke kapacitete predstavnika OCDa te 5 škola (osnovnih i srednjih) i njihovih učenika u području planiranja, pripreme i provedbe volonterskih akcija u zajednici, koje će zajednički i provesti tijekom školskih praznika.

Inače, projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Projekt Školontiranje odobren je na pozivu Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.