Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Za vrijeme školskih praznika u Vukovaru će se provesti ekološke volonterske akcije

40679203_1808213842589299_4523232064614432768_oU okviru projekta “Školontiranje”, kojemu je cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, a u koji su uključene i OŠ Nikole Andrića Vukovar te Ekonomska škola Vukovar, provest će se dvije volonterske aktivnosti za vrijeme školskih praznika u suradnji s organizacijama civilnoga društva.

U organizaciji Školskog volonterskog kluba Ekonomske škole Vukovar i Mirovne grupe mladih Dunav u četvrtak 18. travnja 2019. bit će održana ekološka volonterska akcija u park-šumi Adica u trajanju od 9.00 do 12.00 sati gdje će se u suradnji sa braniteljskom zadrugom Eko Vuza Vukovar pošumljavati i uređivati klupe i sjenice.

U organizaciji Školskog volonterskog kluba OŠ Nikole Andrića i Europskog doma Vukovar u četvrtak 18. travnja 2019. bit će održana ekološka akcija na šetnici uz Dunav (iza pošte) od 11.00 do 14.00 sati u kojoj će volonteri u suradnji s tvrtkom Komunalac saditi cvijeće i sadnice.

U objema akcijama sudjeluju članovi školskih volonterskih klubova i organizacija civilnoga društva te volonteri PRONI Centra i drugi građani.

Cilj ovih akcija jest pridonijeti razvoju lokalne zajednice i međusobno povezivanje javnog, civilnog i poslovnog sektora, ali i uključivanje što većeg broja djece i mladih iz grada Vukovara u organizirano provođenje slobodnog vremena za vrijeme proljetnih praznika.

Inače, projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje. Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda.