Hrvatska, Nekategorizirano

U okviru projekta “Školontiranje” volonterska akcija ispred Tehničke škole u Vinkovcima

Akcija-Adica-6U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, nastavlja se ciklus provedbe volonterskih aktivnosti za članove školskih volonterskih klubova za vrijeme školskih praznika.

Tako će 25. travnja, u trajanju od 9.30 do 16 sati ispred Tehničke škole u Vinkovcima biti održana zajednička volonterska akcija Školskog volonterskog kluba Zvrk, Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, Školskog volonterskog kluba Junaci Tesline ulice, Osnovne škole Nikole Tesle Mirkovci i Kluba mladih „Budi tu-budi svoj“, a koja za cilj ima kroz organizaciju sportsko-volonterskog dana, aktivirati mlade, ali i zajednicu na aktivno sudjelovanje u provođenju kvalitetnog slobodnog vremena.

U samoj aktivnosti sudjelovat će članovi navedenih školskih volonterskih klubova te kluba mladih, kao i drugi učenici, roditelji i djelatnici škola.

Inače, cilj ovih akcija jeste doprinijeti razvoju lokalne zajednice i međusobno povezivanje javnog, civilnog i poslovnog sektora, ali i uključivanje što većeg broja djece i mladih u organizirano provođenje slobodnog vremena za vrijeme praznika.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.