Aktualno, Nekategorizirano

Kreće ciklus umjetničkih i kreativnih radionica za mlade u Vukovaru

Najava Land Art AdicaPRONI Centar za socijalno podučavanje provodi projekt pod nazivom „Pokretne slike umjetnosti i kulture“, namijenjen mladima u dobi od 15 do 25 godina, s područja Baranje, Vukovara i Osijeka, koji žele razvijati svoje umjetničke i kreativne, ali i ekonomske potencijale, kreirati programe u kulturi i potaknuti promjene u svom životu i životu svoje zajednice. Projekt se provodi s osnovnim ciljem promocije kulture kod mladih ljudi i poticanja razvoja njihovih kreativnih i socijalnih vještina, uz neizbježno ekonomsko osnaživanje, koje je također dio ovog projekta.

Projekt „Pokretne slike umjetnosti i kulture“ omogućit će mladima sudjelovanje u kreativnim ciklusima radionica primijenjenog dizajna, plesno-scenskih radionica te radionica multimedije i novinarstva.

Radionice primijenjenog dizajna za mlade udruga će organizirati u Vukovaru u vremenu od rujna do kraja prosinca 2018 godine.
Nikola Faller, magistar kiparstva i umjetnički voditelj Udruge Slama, voditelj je radionica koji se želi promovirati različite oblike izražavanja i kreativnog umjetničkog stvaranja mladih. Udruga Slama svojim radom potiče umjetničku i ekološku svijest u društvu. S tim ciljem, kao umjetnički koncept, nastala je i SLAMA – land art festival koji objedinjuje manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja, spaja kulturu i tradicijsku baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka.

Vođeni tim motivima iz udruge PRONI najavljuju sljedeće radionice:
⦁ LAND ART ADICA – 20. rujna (četvrtak)
⦁ SLIKANJE MURALA – 20. i 21. listopada (subota i nedjelja)
⦁ GRABLJANJE LIŠĆA – 3. studenog (subota)
⦁ IZRADA BOŽIĆNIH UKRASA – 27. i 28. studenog (srijeda i četvratak)
⦁ OBRADA DRVETA – 28. prosinca (petak)

Pozivamo vas na prvu radionicu u Vukovaru pod nazivom „Land Art Adica“ – Ideja je, šetnjom kroz šumu, istražiti što je u prirodi dostupno, sakupiti te materijale i naučiti kako se oni mogu ponovno iskoristiti u kreativnom radu te kreirati urbane land art crteže.
Mjesto: Park šuma Adica Vrijeme: 14:00 – 18:00h

Projekt „Pokretne slike umjetnosti i kulture“sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. (Izvor: PRONI)