Aktualno, Nekategorizirano

Svečana dodjela nagrada na natječaju “Oboji svijet”

dan-tolerancije– Natječaj „Oboji svijet!“ provodi se s ciljem podizanja svijesti o važnosti tolerancije i nenasilja. Kroz ovaj Natječaj učenici progovaraju o aktualnim društvenim temama i svemu onome što vide kao izazov u svome životu. Ove godine učenci su progovorili o nizu tema, a kao najaktualnije istaknule su se siromaštvo, vršnjačko nasilje te teme ravnopravnosti spolova i diskriminacije LGBTQI osoba.

Preko 1770 učenika i 257 mentora iz 20 županija i inozemstva, iz ukupno 172 odgojno obrazovne ustanove je prijavilo na natječaj „Oboji svijet!“ ukupno 669 učeničkih radova.

Forum za slobodu odgoja je i ove godine izabrao najbolje radove koji će biti predstavljeni na svečanoj dodjeli nagrada u četvrtak, 16. studenog 2017. u 14.00 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, u Zagrebu.

Na dodjeli će biti promovirani nagrađeni i neki od pristiglih učeničkih radova, bit će predstavljeni učenici autori i njihovi mentori, a razgovarat će se o njihovu motivacija za izradu radova i odabir tema.

Svečana dodjela nagrada te projekt „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“, provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zagreba, Ured Gradonačelnika.