Aktualno, Nekategorizirano

Putujuća izložba dizajnera iz cijelog svijeta, koje okuplja Mirko Ilić, stiže uskoro u Zagreb

29792534_1323100921167982_4308255572626505728_nIzložba plakata “Tolerancija/Tolerance” otvorit će se 16. travnja 2018. ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Putujuća izložba dizajnera iz cijelog svijeta, koje okuplja Mirko Ilić, poziva na toleranciju.

Međunarodna izložba naziva Tolerancija koncepcije Mirka Ilića već više od godinu dana putuje svijetom, a kako putuje tako i raste kroz broj autora koji na Ilićev poziv dizajniraju plakate na temu tolerancije. Izložba stiže uskoro i u Zagreb, a bit će izložena ispred Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te ispred Muzeja suvremene umjetnosti što je i jedna od odlika ove izložbe – postavlja se na otvorenom.

Ideja je autora da se s izložbom susretne i onaj dio ljudi koji izložbe u zatvorenim prostorima ne posjećuje često, odnosno ne biste li i vi kao običan prolaznik možda zastali ispred plakata, uhvatili se u promišljanju o temi ili čak započeli komunikacuju s osobom do vas koja promatra isti sadržaj. Od početnog 21-og plakata izložba je narasla na njih 70 koji će svi biti izloženi u Zagrebu, u organizaciji Mirka Ilića i UBU – Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti unutar partnerskog projekta Runaway Art.

Više o izložbi ovdje