Hrvatska, Nekategorizirano

Do 13. travnja kandidiranje učenika za nagradu Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost

i-ja-sam-luka-ritz_civilnodrustvo-hrPredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u ponedjeljak je pozvao ravnatelje i nastavnike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola da do petka, 13. travnja, prijave svoje učenike na javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost.

Mikulić je na konferenciji za novinare zamolio učitelje i ravnatelje da “prepoznaju pojedince koji možda upravo u svom razredu ili na školskom igralištu nesebično pomažu drugima kada je to potrebno, koji svojim pozitivnim primjerima društvo čine humanijim i povezanijim, čime ovaj grad čine ljepšim mjestom za život”.

Ne zaboravite prepoznati talente u mladim ljudima koji vas okružuju, istaknite ih jer oni su ponos cijeloga društva, poručio je Mikulić.

Kandidaturu za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost mogu podnijeti zagrebačke osnovne i srednje škole, a kriteriji su sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima, projektima prevencija, doprinosu afirmaciji ljudskih prava, suzbijanju nasilja, uzajamnom pomaganju, ugledu kandidata kao uzornog prijatelja i vrijednog učenika te uzorno vladanje.

Ovo je deveta godina da na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga, zagrebačka Gradska skupština dodjeljuje nagradu za prethodnu školsku godinu učeniku ili učenici od petog do osmog razreda osnovne škole, te učeniku ili učenici od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

“Svima su jasni cilj i poruka Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost – to je suzbijanje nasilja među mladima, afirmacija ljudskih prava, tolerancije i međusobnog poštivanja”, istaknuo je Mikulić i najavio da će ove godine u razmatranje kandidatura, osim članova Odbora za javna priznanja, uključiti i roditelje Luke Ritza.