Aktivizam, Nekategorizirano

Lit link festival na terasi kluba Močvara

Hrvatsko društvo pisaca organizira Lit link festival koji će se održati u suradnji s programom Književnost u Močvari na terasi kluba Močvara u četvrtak, 16. srpnja u 19 sati. Ulaz je besplatan, uz obaveznu rezervaciju besplatnih ulaznica putem linka: entrio.hr/event/knjizevni-festival-lit-link-2020-zagreb-8129

Lit link festival ili Književna karika ove će godine, uz hrvatske sudionike, ugostiti i pisce, urednike i izdavače iz Slovenije i to: Gabrielu Babnik, Vladu Kreslina, Muanisa Sinanovića, Dušana Čatera, Đurđicu Čilić, Moniku Herceg, Mihaelu Gašpar, Alena Brleka, Zorana Ferića, Jedrta Ježa Furlana, Orlanda Uršiča i Ninu Flisara, dok će moderatori biti Marko Pogačar i Robert Perišić.

Autori/ce će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, te usput u razgovorima dati uvode, a – ako stignemo – i komentirati sve nemile događaje koji su nas zadesili te, nema sumnje, pozitivno djelovali na naše literature.

S obzirom na vrlo teške mjere – u skladu s kojima ne treba raditi gužvu – ovaj događaj nije najšire oglašen te postoji, za najbrže, vrlo ograničen broj karata.

Za opće dobro, tj. da ne radimo gužvu, autore ćemo predstaviti samo u najkraćim crtama – Vlado Kreslin je pjesnik i što drugo reći nego veliki slovenski kantautor (zasvirat će nekoliko pjesama), Gabriela Babnik je dobitnica Europske nagrade za književnost, Muanis Sinanović je na mlađoj slovenskoj sceni ono što je nekad bio Zahovič na terenu, Dušan Čater je dobitnik Dnevnikove fabule s recentno objavljenim romanom koji se događa na našem neimenovanom otoku, Đurđica Čilić je s nedavno objavljenom knjigom “Fafarikul” osvojila kritiku i publiku, Monika Herceg i Alen Brlek su mladi pjesnici koji redaju sjajne knjige, Mihaela Gašpar to radi s romanima modernističkog tona koji su stalno nadomak nagrada (npr. uži izbor nagrade tpotrala ove godine), a Zoran Ferić je nagrađivani hrvatski autor o kojem se u Austriji i Njemačkoj piše kao o značajnom europskom piscu, zaključuju u pozivu iz Kluba Močvara.