Nekategorizirano, Svijet

Lokalna dužnosnica podnijela ostavku zbog rasizma spram Michelle Obame

Izvor i foto: Hina/AFP
Izvor i foto: Hina/AFP

Načelnica Clayja, mjestašca u Zapadnoj Virginiji, na istoku SAD-a, podnijela je ostavku u utorak nakon što je komentirala rasističku objavu u kojoj se prva dama Michelle Obama opisuje kao “majmunica u štiklama”, izvijestilo je nekoliko američkih medija.

“Bit će osvježenje imati elegantnu, lijepu i dostojanstvenu prvu damu u Bijeloj kući. Dosta mi je gledati majmunicu u štiklama”, napisala je na Facebook stranici Pamela Ramsey Taylor koja radi u okrugu Clay, reagirajući na izbor Donalda Trumpa.

Taj napad na suprugu prvog crnog predsjednika SAD-a Michelle Obama očito se svidio načelnici mjestašca Beverly Whaling koja je odgovorila na društvenoj mreži “Uljepšala si mi dan, Pam”.

Suočivši se s valom kritika, dužnosnica je podnijela ostavku, po lokalnoj tv postaji WSAZ. Pamela Ramsey Taylor smijenjena je s čela lokalne nevladine organizacije čija je bila direktorica, izvijestio je Washington Post.

Objava i komentari nakon toga su izbrisani, piše dnevnik.

Peticija kojom se traži smjena dviju žena skupila je više od 160.000 potpisa na stranici www.thepetitionsite.com.

U priopćenju poslanom Washington Postu Beverly Whaling ispričala se i kazala: “Uopće mi nije bila namjera biti rasistkinja u svojem komentaru”.