EHO, Nekategorizirano

Nova prilika: Besplatno obrazovanje za osobe koje su izašle iz kaznene ustanove

Zdravi grad iz Splita u partnerstvu s učilištem Izvor znanja iz Vodica provodi projekt Iskoristi novu priliku. Projekt omogućuje počiniteljima kaznenih djela koji su izašli iz kaznene ustanove (vremenski nije važno kada) i/ili su u sustavu probacije, da se besplatno obrazuju za deficitarna zanimanja, a koja su ujedno vrlo tražena na tržištu rada, prenosi dalmacijadanas.hr.

Zanimanja koja su obuhvaćena ovim projektom su: zavarivač (REL, TIG, MIG-MAG), brodomonter, brodobravar, brodocjevar i brusač. Besplatne edukacije održavaju se u učilištu Virtus u Splitu. Učilište Virtus ima dugogodišnje iskustvo, te uz moderno opremljene učionice i kvalitetne metode rada, osiguravaju i najbolje predavače. Praktični dio nastave odrađuje se u tvrtki Marana d.o.o. na Klisu. Marana d.o.o. je graditeljsko-bravarsko poduzeće koje se bavi svim montažerskim i bravarskim radovima na području Splitsko-dalmatinske županije od 1992. godine.

Svim polaznicima će za vrijeme trajanja edukacija biti plaćen prijevoz u obliku mjesečne autobusne karte, a za vrijeme praktične nastave i ručak. Nakon završenih edukacija svaki sudionik dobiva Uvjerenje za zanimanje za koje se obrazovao, koje se upisuje u radnu knjižicu. Jedini uvjet koji polaznici moraju ispunjavati je završeno osnovno obrazovanje.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.134.897,75 kn.

Za više informacija zainteresirani se mogu obratiti udruzi Zdravi grad, Vukovarska 65, na telefon 021/540-630, svaki radni dan od 8:00 do 16:00 sati ili na e-mail adresu: ivana.zdravigrad@gmail.com.

Projekt je ugovoren je na pozivu Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.