EHO, Nekategorizirano

Održana završna konferencija projekta „Ojačajmo civilno društvo“

U ponedjeljak 24. srpnja 2023. u 11 sati u prostorijama Centra za inkluzivne radne aktivnosti održana je završna konferencija projekta „Ojačajmo civilno društvo“ koji se provodio u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus.
Tijekom provedbe projekta su ostvareni sljedeći ciljevi projekta:
ojačani su kapaciteti zaposlenika OCD-a u 7 županija (Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Šibensko-kninska) za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama
ojačani su kapaciteti OCD-a s područja Grada Zagreba za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama kroz mapiranje potreba osoba s intelektualnim teškoćama i usluga lokalne zajednice
ojačani su kapaciteti CIRA-e za učinkovitije financijsko upravljanje i prikupljanje sredstava te za rad s krajnjim korisnicima kroz izradu digitalnog interaktivnog priručnika za podršku osobama s intelektualnim teškoćama.
Ukupna vrijednost projekta je 42.903,26 €/ 323.254,58 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (36.467,77€/ 274.766,40 HRK) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (6.435,49 €/ 48.488,18 HRK) u okviru poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Izvor:

Centar za inkluzivne radne aktivnosti