EHO, Nekategorizirano

Optuženi Bugari koji su u kombiju prevozili migrante

Teretnim vozilom britanske oznake upravljao je 50-godišnjak koji je na autocesti A3 Lipovac–Bregana preuzeo 67 stranih državljana
Teretnim vozilom britanske oznake upravljao je 50-godišnjak koji je na autocesti A3 Lipovac–Bregana preuzeo 67 stranih državljana

Od 67 Afganistanaca njih 35 završilo je u bolnici zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

Bugare u dobi od 43 i 50 godina sumnjiče da su 67 migranata prevozili 17. prosinca bez putnih isprava, nakon što je mlađi osumnjičenik u Srbiji dogovorio s Afganistancem da će zajedno s drugookrivljenim za 4000 eura prevesti najmanje 40 afganistanskih državljana kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom, prenosi SEEbiz.

Teretnim vozilom britanske oznake upravljao je 50-godišnjak koji je na autocesti A3 Lipovac–Bregana preuzeo 67 stranih državljana i to u zatvoreni, skučeni tovarni prostor tog vozila, bez otvora za strujanje svježeg zraka, svjestan da time ugrožava njihovo zdravlje i živote, objavilo je Državno odvjetništvo.

Prvoosumnjičeni 43-godišnjak je, pak, prema sumnjama tužiteljstva vozio osobnim automobilom ispred teretnog vozila radi pravovremenog uočavanja policije.

No, teretno vozilo u blizini naplatne postaje Novska zaustavili su policajci koji su u tovarnom prostoru pronašli najmanje 35 osoba u nesvijesti čiji je život spašen zahvaljujući pravovremenom medicinskom pomoći, objavilo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo sumnjiči optužene da su doveli u opasnost živote tih ljudi, dok od suda traži da im produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

U 11 prošlogodišnjih mjeseci policija je podnijela 124 kaznene prijave protiv ljudi koji su u zamjenu za novac omogućili drugim ljudima protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj.