Nekategorizirano, Rad udruga

Pet udruga potpisalo ugovore za projekt Superseniori

Pet udruga potpisalo je ugovore za aktivnosti u iznosu od 165.540,53 kuna
Vrijednost aktivnosti je 165.540,53 kuna

U srijedu, 30. ožujka u prostorijama Slagalice – zaklade za razvoj lokalne zajednice u Osijeku predstavnici pet udruga s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije su potpisali ugovore za provedbu projekata u sklopu Natječaja za projekte namijenjene osobama treće životne dobi – Superseniori.

– Iznimno smo zadovoljni kvalitetom prijava i nadamo se uspješnom provođenju svih odobrenih aktivnosti – istaknula je Jelena-Gordana Zloić, voditeljica odjela za ugovaranje i dodjelu financijskih potpora u Zakladi Slagalica čestitajući okupljenim predstavnicima udruga.

– Još tri udruge sa područja Zagrebačke županije su također potpisale ugovore o provedbi u Zagrebu, u organizaciji Zaklade Zajednički put – dodala je Zloić.

Financijske podrške udrugama se dodjeljuju u sklopu novoga programa dodjele čiji je osnovni cilj povećati uključivanje starijih osoba u život zajednice te tako utjecati na smanjivanje njihove socijalne izoliranosti kroz zajedničko djelovanje i zajedničku provedbu aktivnosti organizacija civilnoga društva, građana–zainteresirane javnost, javnih institucija na lokalnoj i nacionalnoj razini, domova i klubova za starije.

Natječaj Superseniori namijenjen je udrugama čije su programske aktivnosti usmjerene na podizanje kvalitete života osoba starije životne dobi u lokalnoj zajednici.

Program zajednički realiziraju Zaklada zajednički put iz Zagreba i Zaklada Slagalica iz Osijeka podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

– Potpisivanjem ovih ugovora počinje provedba planiranih aktivnosti koja će trajati 6 mjeseci – istaknula je Zloić i dodala da je ukupno planirana vrijednost Natječaja 270.000 kuna, a za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije dodijeljeno 165.540,53 kune.

Dobitnici podrški sa područja Osječko-baranjske županije su: Mirovna grupa OAZA iz Belog Manastira za projekt „Bolje sutra za starije i nemoćne osobe u Popovcu i Belom Manastiru“, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Osijek za projekt „Superseniori – superheroji“, Matica umirovljenika Hrvatske – Matica umirovljenika grada Osijeka za projekt „Volontiranjem pomažem drugima i sebi“ te sa područja Vukovarsko-srijemske županije udruga Briga o starijim i nemoćnim osobama iz Vukovara za projekt „Solidarnost“ i udruga Zlatna dob Stari Jankovci za projekt „Niste sami“.