Nekategorizirano, Svijet

Peticija Melaniji Trump: Ili se preseli u Washington ili plati troškove

Foto: EPA/SHAWN THEW
Foto: EPA/SHAWN THEW

Više od 225 tisuća ljudi do srijede potpisalo peticiju kojom se američka prva dama Melania Trump poziva da se preseli u Bijelu kuću ili sama plati troškove svoga osiguranja u New Yorku.

Melania Trump i dalje živi u Trumpovu neboderu u New Yorku, što njujoršku policiju dnevno košta između 127.000 i 146.000 dolara. Nije se željela preseliti u Bijelu kuću dok njezin i Trumpov sin Baron ne završi školsku godinu.

“Američki porezni obveznici plaćaju golemu količinu novca za zašitu prve dame u Trump Toweru, u New Yorku. Taj trošak ovoj naciji ne donosi nikakve pozitivne rezultate i trebalo bi ga ukinuti”, kaže se u peticiji na stranici Change.org.

Peticija će biti predana demokatskim senatorima Bernieju Sandersu i Elisabeth Warren.

New York je na osiguranje Trumpa i njegove supruge od pobjede na izborima 8. studenoga prošle godine do dana potrošio oko 24 milijuna dolara, rekao je policijski načelnik James O’Neill.

Sličan problem imaju i vlasti na Floridi zbog troškova osiguranja predsjednika dok boravi na svom imanju Mar-a-Lago. A tamo je bio već pet vikenda otkako je izabran za predsjednika. (Hina)