Nekategorizirano, Svijet

Počela evakuacija migranata iz kampa Vučjak

Prvi autobus s ilegalnim migrantima je u utorak rano poslijepodne napustio prostor Vučjaka kod Bihaća gdje se nalazi improvizirani prihvatni kamp, čime je počeo ranije najavljeni premještaj stotina osoba koje su tamo boravile u iznimno lošim uvjetima.

Autobus koji je bio pun migranata i u kojemu je bio i najmanje jedan policajac prošao je nešto prije 13 sati pored brojnih novinarskih ekipa zadržanih na udaljenosti od oko četiri kilometra od samog kampa Vučjak.

Tijekom prijepodneva tamo je stiglo desetak autobusa, a prema neslužbenim najavama za prijevoz migranata osigurano ih je ukupno 12.

Oni će biti iskorišteni kako bi migrante prevezli na nove lokacije, a najveći dio njih trebao bi privremeno biti smješten u prihvatnom centru u nekadašnjoj vojarni Ušivak u mjestu Hadžići, dvadesetak kilometara udaljenom od Sarajeva.

Šire područje Vučjaka od ranih jutarnjih sati osigurava velik broj policajaca, uključujući tu i pripadnike posebnih postrojbi, no do početka evakuacije migranata nije zabilježen niti jedan incident.

(Hina)