Nekategorizirano, Rad udruga

Predstavljanje projekta Plavi projekt u Zagrebu

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta poziva sve zainteresirane medije na konferenciju koja će se održati u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine u 12:30 sati u studentskim prostorijama Veterinarskog fakulteta (ispod glavne zgrade), Heinzelova 55, Zagreb.

Na konferenciji za medije predstaviti će se Plavi projekt – projekt uvođenja društveno korisnog učenja na Veterinarski fakultet u Zagrebu koje za cilj ima potaknuti interes i osposobiti studente veterinarske medicine za angažman na poslovima aktivne zaštite morskih životinja, prvenstveno morskih kornjača i dupina. Projektne aktivnosti provodit će se na području Šibensko – kninske, Zagrebačke i Istarske županije.

Po završetku projekta studenti, djelatnici i volonteri organizacija civilnog društva bit će osposobljeni za obradu podataka i donošenje zaključaka o stanju populacija zaštićenih morskih životinja, provjeravaju postojeće protokole liječenja te na temelju iskustava s terena sudjeluju u stvaranju novih protokola za korištenje u lokalnoj zajednici.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 854.018, 21 Kn. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.004.727,31 Kn.

Više o projektu te kontakt osobe za više informacija pronađite ovdje.