Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Moja škola – zajednica sa srcem

Projekt će se provoditi u osam osnovnih škola s područja Banovine i Sisačko-moslavačke županije. Kroz dvije školske godine 2017./2018. i 2018./2019. Provodit će se u školama iz Gline, Hrvatske Kostajnice, Mečenčana, Jabukovca, Sunje, Hrastovice, Nebojana i Gore u suradnji s Volonterskim centrom iz Zagreba.

– Kroz dvije godine provedbe, radit ćemo radionice za učenike, održavat ćemo lutkarske predstave, provoditi edukaciju za škole i udruge, raditi na razvoju programa školskog volontiranja i održavati volonterske akcije za roditelje i djecu. U ovim aktivnostima uključit ćemo preko 1200 učenika osnovnih škola. Izradit ćemo i knjižicu s učeničkim radovima na temu volonterstva koju ćemo otisnuti u 2500 primjeraka, tako da svaka baka i djed dobiju svoj primjerak u kojemu je rad baš njihove unuke ili unuka – ističu u udruzi IKS.

Za projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“, iz Europskog socijalnog fonda odobrena su sredstva u iznosu od 1.199.125,37 kuna. Projekt je usmjeren promoviranju volonterstva i vrijednosti koje volontiranje donosi, te građanskog obrazovanja i odgoja u osnovnim školama.

Provedba projekta „Moja škola – zajednica sa srcem“ krenula je 1. kolovoza i trajat će do 31. srpnja 2019. Prvi partnerski sastanak bit će održan u prostorijama Udruge IKS 30. kolovoza.