Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Eko-eko volonterko

eko eko_crCilj projekta Eko-eko volonterko udruge Eko Brezna je unaprijediti kapacitete i osnažiti suradnju škola i organizacija civilnoga društva za pripremu i provedbu programa školskog volontiranj. Uz to, radit će se i na razvijanju i provođenju volonterskih programa u lokalnoj zajednici i povećanju motivacije učenika i nastavnika za školsko volontiranje.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.135.876,14 kuna. Započeo je 1. lipnja, a trajat će dvije godine.

U sklopu projekta provodit će se edukacijsko-informativne aktivnosti – educirat će se nastavnici i stručni suradnici o školskom volontiranju, održat će se radionice za učenike, kao i info dani za roditelje kako bi se upoznali s volonterstvom.

Radit će se i na razvoju i provedbi programa za školsko volontiranje i odgoj za volontiranje u školama – izradit će se  izvannastavni kurikulum i priručnik za razvoj školskog volontiranja na temu ekologija, te osnovati dva pilot volonterska kluba.

Organizirat će se i kampanja „Volonterkova družina“ u osnovnim školama u svrhu promocije i razvoja volonterstva kao društvenog kapitala zajednice.