Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

VOLLUMEN – širenje mreže školskog volontiranja

deltaProjekt „VOLLUMEN – širenje mreže školskog volontiranja“ provodi se u Primorsko – goranskoj županiji. Započeo je 1. lipnja i trajat će dvije godine. Projekt udruge Delta provodi se u partnerstvu s udrugom za razvoj civilnog društva SMART te dvije riječke škole – OŠ Vežica i Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom.

Cilj projekta je unaprjeđenje kapacitete odgojno-obrazovnih ustanova za razvoj kvalitetnih i održivih volonterskih programa odgoja za volontiranje i školskog volontiranja, poticanje djece i mladih na aktivno građanstvo i uključivanje u volonterske aktivnosti u osnovnim i srednjim školama, te u zajednici. Jedan od ciljeva je i promicanje vrijednost i vrednovanja odgoja za volontiranje u Primorsko – goranskoj županiji, ali i šire.

Primarni korisnici su odgojno-obrazovne ustanove s područja Primorsko – goranske županije te djeca i mladi u dobi od 10 do 18 godina.

Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva od 1.196.958,72 kuna osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.