Aktivizam, Nekategorizirano

Građani nude svoju pomoć u organizaciji prosvjeda “Obrani PARK, obrani GRAD!”

Plakat prosvjeda
Plakat prosvjeda

Inicijativa Čuvamo naš Park u suradnji s Pravom na grad poziva na prosvjed “Obrani PARK, obrani GRAD!”.

– Pozivamo vas da zajedno obranimo našu oazu od nepotrebne devastacije! Pridružite nam se na prosvjednom okupljanju u subotu, 10. rujna u podne, u parku trnjanska Savica. Bit će muzike, raznih događanja i najvažnije – druženja – pozivaju iz inicijative.

– Zašto prosvjedovati? Usprkos mišljenju struke i građana Savice betonira se zelena parkovna površina koju koriste djeca i obitelji iz cijelog kvarta, a park se stavlja u funkciju crkve i postaje njeno dvorište!

Nepotrebno se ruši čak 25 stabala u parku! Projekt župnog centra je megalomanski i uključuje stanove, garaže pa čak i privatnu ljetnu terasu za župnika – usred parka!
Tlocrtna površina crkve i župnog ureda veličine je hotela Esplanade!

Projekt uključuje zvonik visine 45 metara koji nadmoćno nadvisuje sve zgrade na Savici! Prema projektu, vrh zvonika posebno je perforiran radi bolje čujnosti zvona!
Dakle, nije riječ o skromnom zdanju koje bi moglo zadovoljiti potrebe vjernika. Projekt je načinjen tako da dominira Savicom – zauzimanjem zelene površine i pogotovo zvonjavom. Ako se idejni projekt provede u djelo, na Savici više neće biti spavanja – poručuju u inicijativi.

Mjesto igre, druženja i odmora
Mjesto igre, druženja i odmora

Na svojoj FB stranici pišu kako u im u inbox stižu brojni upiti kojima građani nude svoju pomoć u organizaciji prosvjeda i druženja.

– Budući da ne stignemo pojedinačno odgovarati, predlažemo dva “posla” s kojima bi nam mogli puno pomoći.
Prvi „posao“ je ispis / tiskanje plakata koje možete zalijepiti na mjesto koje vam se čini interesantnim. Ovo se osobito odnosi na one koji nisu sa Savice jer je ovo priča koja se tiče cijelog Grada. Plakati su dostupni u A3 i B1 verziji, ali mogu se printati i u manjem formatu. Pristup dokumentima je na slijedećem linku: http://www.cuvamonaspark.com/…/plakati-i-letci-obrani-park-… Naravno, molimo vas da plakate ne lijepite na površine koje nisu tome namijenjene.

Pozovite što više prijatelja/ica za koje mislite da bi se željeli s nama družiti u subotu. Najefikasniji način je da im proslijedite poziv na FB Event. Nemojte se sramiti staviti poziv na event i u razne FB grupe koje imaju bilo kakvu poveznicu s našom pričom – upute su s njihove FB stranice na kojoj možete pratiti detalje.

Prosvjed počinje u 12 sati i traje do 13.30, a na njemu će nastupiti Kawasaki 3P, Miki Solus, Dunja Knebli, Šumski, Zli bubnjari, Vibrica, Drum ‘n’ Bijes, žongleri i klaunovi, a u tom će se vremenu održati i različite radionice.

Maja Celing Celić