Aktivizam, Nekategorizirano

REKOM mreža pomirenja – Poziv za male projekte

REKOM mreža pomirenja poziva organizacije civilnog društva iz Hrvatske da prijave male projekte koji doprinose uspostavljanju tranzicijske pravde. REKOM ohrabljuje mlade kreativne pojedince/ke – umjetnike/ice, kompozitore/ice, književnice/ke, ilustratore/ice, web dizajnere/ice i sve druge s originalnom idejom koja doprinosi pomirenju da prijave projekt u suradnji s organizacijama civilnog društva – navodi se na stranici documenta.hr.

Projekti trebaju doprinjeti širenju znanja o utvrđenim sudskim činjenicama o žrtvama i zločinima i potiče empatiju prema žrtvama, pomirenju između zajednica, smanjivanju prostora za laži i političke interpretacije prošlosti, izgradnji kulture sjećanja na sve žrtve bez obzira na etničku pripadnost i potiče kritičko mišljenje o prošlosti i pomirenju.

Važno je imati jasnu ideju projekta koji će se dalje razviti na radionicama koje će održati eksperti za tranzicijsku pravdu i razvoj projekata. Minimalni iznos potpore po projektu je 2.000 EUR, a maksimalni 7.000 EUR.

Više informacija i prijavni obrazac možete pronaći ovdje.

Prijave se šalju e-mailom. Rok za prijavljivanje je 31. listopad.