Nekategorizirano

Ručak iznenađenja za starije i nemoćne

Pripremljeno je 35 obroka
Pripremljeno je 35 obroka

Mirovna grupa “Oaza” već niz godina pruža socijalnu uslugu dostave besplatnih toplih obroka svojim starijim i nemoćnim sugrađanima, koju financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Beli Manastir.

Tople obroke trenutno dobiva 35 korisnika.

Njima se pet puta tjedno, odnosno svakog radnog dana, dostavlja obrok pripremljen u kuhinji Crvenog križa Osijek.

– U nedjelju, 17. travnja, dobili su “ručak više” ili bolje rečeno “ručak iznenađenja”, koji je stigao iz karanačkog OPG-a “Tri mudraca” vlasnika Richarda Apela zvanog Riki.

On je višak s jedne bogate fešte svesrdno darovao u humanitarne svrhe. Ne moramo vam ni reći kako su pileći paprikaš i delicije ispod peke obradovale “Oazine” iznenađene korisnike – pišu na stranici grupe Oaza te zahvaljuju, kako kažu, gazdi Rikiju koji je pokazao humanost i suosjećanje s potrebitima.

– Hvala i “Oazinoj” aktivistici Ani, koja je doniranu hranu preuzela u subotu uveče i u nedjelju ujutro razvrstala je po jelonošama, a hvala i “Oazinom” razvozaču Ljubi, koji je u nedjelju tako pripremljene obroke razvezao do korisnika i to – volonterski – zaključuju zadovoljno želeći podijeliti ovaj dobar primjer volonterstva i brige o svim članovima zajednice.