EHO, Nekategorizirano

Studentski.hr TV: Ivan Majstorić i Dominik Pavković o demografskim izazovima, ali i odgovorima

U sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr kroz Studentski.hr TV progovara se o ranjivim skupinama mladih s ciljem povećanja njihove vidljivosti. U novoj epizodi gostovali su Ivan Majstorić i Dominik Pavković iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

U studiju Studentski.hr TV-a predstavili su projekt SSMH-a „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” koji istražuje demografske trendove u Hrvatskoj i kojim se nastoje dati rješenja iz perspektive mladih.

Naime, problemi iseljavanja mladih, kasnog napuštanja roditeljskog doma, niskog nataliteta, neefikasnih demografskih politika značajno utječu na ekonomsku situaciju mladih, a posljedično i na njihovu socijalnu isključenost. Zbog toga je važno istraživati demografske trendove i politike, ali uzeti u obzir i mlade na koje takva situacija direktno utječe.

Što je Svjetski savez mladih Hrvatska detektirao kao glavne probleme poslušajte u novoj epizodi podcasta na službenom YouTube kanalu na poveznici.

Izrada podcasta ostvarena je u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.