Nekategorizirano, Rad udruga

U Osijeku obilježen međunarodni Dan mladih

Druženje s medijima
Druženje s medijima

U sklopu obilježavanja međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza u 12 sati u Info-centru za mlade Osijek, održan je susret medija i organizacija koje se bave radom s mladima i za mlade te samih mladih.

Osnovna namjera susreta bila je informirati javnost o aktivnostima za mlade koje se provode na području grada Osijeka, kao i istaknuti angažman i uspjehe mladih pojedinaca.

Predstavnici ESN-a, Volonterskog centra, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, Dokkice, Grada Osijeka i PRONI Centra te nekolicine mladih, istaknuli su volontiranje kao izvrsnu priliku za sticanje i prakticiranje raznih životnih i profesionalnih vještina.

Prisutni su predstavili najznačajnije od brojnih aktivnosti za mlade koje su provodili i provode te razmijenili vrste i načine uključivanja mladih u njihove organizacije.

Kako bi se istaknuo osobni angažman i uspjesi pojedinaca, na web stranici Regionalnog info-centra započeli su s predstavljanjem uspješnih mladih te im se i ovom prilikom odalo priznanje.

Popis onih koji su na ovaj način predstavljeni možete vidjeti OVDJE.

– Nadamo se još mnogim primjerima aktivnih mladih te vas potičemo da nam se javite (ili da predložite nekoga), na e-mail icm@proni.hr. Hvala svima koji su sudjelovali u obilježavanju ovog dana i svima koji svakodnevno i vrijedno rade na dobrobit mladih – poručuju u Info centru za mlade.