EHO, Nekategorizirano

U Zadru održan sastanak Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u srijedu i četvrtak (17. i 18. svibnja 2023.) u Zadru je održala koordinacijski sastanak s korisnicima bespovratnih sredstava ugovorenih za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada, Komponenta 1.”.

Svrha koordinacijskog sastanka je bila prezentiranje preporuka i smjernica, kao rezultata projekata, prema donositeljima odluka, a vezano uz unaprjeđenje javnih politika za pojedina područja tematskih mreža.

Sastanak su otvorili Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Zamjenik upraviteljice za sustavne i europske programe Nacionalne zaklade dok je Ante Martić, zamjenik upraviteljice za programe Europske unije održao raspravu i individualne sastanke s korisnicima.

Temeljem poziva ugovorena je provedba s 21 organizacijom civilnoga društva koje su oformile tematske mreže s predstavnicima socijalnih partnera, visokoobrazovnih i znanstvenih institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem da za svoje tematsko područje kreiraju preporuke i smjernice za razvoj kvalitetnih javnih politika kao poticaja razvoju društva i gospodarstva u cjelini.

Na taj način bit će kreirane i javnosti predstavljene smjernice za razvoj 21 tematskog područja, među kojima su zdravstvo, zaštita okoliša i održivi razvoj, podrška umirovljenicima i starijim osobama, braniteljima, osobama s invaliditetom, podrška razvoju nezavisnog kulturnog sektora, podrška razvoju volonterstva, STEM obrazovanja, start-up modela gospodarskog razvoja i drugih područja.

Fotografije s događanja pogledajte na Facebook stranici