EHO, Nekategorizirano

U zagrebačkoj BIZkoshnici održan ciklus besplatnih edukacija za društvene poduzetnike

BIZkoshnica je, u sklopu projekta “Društveno-poduzetnička koshnica”, uspješno organizirala u svom prostoru ciklus edukacija Let’s BEE social: postani (društveni) poduzetnik. Ciklus od osam besplatnih jednodnevnih radionica, koji je trajao od lipnja 2022. do ožujka 2023. godine, imao je za krajnji cilj pružiti malim poduzetnicima, poduzetnicima-početnicima, studentima, nezaposlenima i ostalim interesentima vještine i znanja nužna za pokretanje i uspješno vođenje biznisa. Također, edukacije su polaznike upoznale s osnovnim principima društvenog poduzetništva te primjerima dobre prakse iz Hrvatske i inozemstva – navodi u priopćenju BIZkoshnica.

Ciklus se sastojao od sljedećih radionica: Upoznaj sebe i svoju strast, Kreiraj svoju poduzetničku ideju, Financije za nefinancijaše, Osnove Excela za poduzetnike, Osnove marketinga i marketinških kompetencija, Content marketing & SEO copywriting, Digitalni marketing, Priprema EU projekata za male i srednje poduzetnike.

Radionice su se nadograđivale jedna na drugu, no mogu se grupirati i u tematski srodne skupove. Tako su prve dvije radionice polaznike vodile ka introspekciji te prvom koraku pri započinjanju vlastitog biznisa, a to je otkrivanje što ih zapravo zanima i kako to preliti u konkretnu poduzetničku ideju. Sljedeće dvije radionice također idu ruku pod ruku jer su financije osnovni stup svakog poslovanja, a izuzetno bitan digitalni alat za vođenje istih je upravo excel. Peta, šesta i sedma radionica obuhvatile su polje marketinga, od samih osnova i osvještavanja njegove važnosti do analize raznih grana marketinga. Posljednja edukacija bavila se EU projektima, koji su iznimno bitni za poduzetnike, ali koji su često, zbog percepcije njihove složenosti, zapostavljeni kao dodatni izvor financiranja poduzetničkog rasta i razvoja. Posebnost ovih edukacija bila je da su svi predavači i sami poduzetnici pa su tako polaznicima, uz svoje stručno znanje, prenijeli i vlastito iskustvo.

Za sve one koji su se propustili prijaviti ili nisu uspjeli sudjelovati na edukacijama zbog ograničenog broja mjesta, BIZkoshnica će krenuti s novim edukativnim događanjima i konferencijama, u svrhu daljnjeg širenja svijesti o važnosti (društvenog) poduzetništva i osnaživanja poduzetničkih znanja i vještina.

Radionice su održane u sklopu projekta “Društveno-poduzetnička Koshnica”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija pratite stranicu www.bizkoshnica.biz.