EHO, Nekategorizirano

Video o klimatskim promjenama „Djeca znaju: klimatske promjene su ozbiljna stvar!“

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, kao koordinator Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u okviru Zaklade Anna Lindh – ALF te u suradnji s članicama Hrvatske mreže pripremila je kratki video sadržaj u sklopu zajedničkih aktivnosti Nacionalnih mreža ALF-a, pod nazivom „DJECA ZNAJU: KLIMATSKE PROMJENE SU OZBILJNA STVAR!“.

Spomenuti video usmjeren je na jedan od UN-vih ciljeva održivog razvoja (SDG) i to: ‘Cilj 13. Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica’, u sklopu kojega su obuhvaćene teme poput poboljšanja obrazovanja i podizanja svijesti o ublažavanju klimatskih promjena, odnosno prilagodbe te smanjenja njihovog utjecaja.

S obzirom na to da su ciljna skupina ove aktivnosti ponajviše djeca i mladi, u suradnji s nekoliko škola u Republici Hrvatskoj ovaj će video biti prikazan učenicima i učenicama u svrhu poticanja njihovog intenzivnijeg osvještavanja problema povezanih s klimatskim promjenama i zaštitom okoliša, odnosno usvajanju navika prihvatljivih za okoliš koje će pomoći u očuvanju prirode, uštedi energije i stvaranju zelenih alternativa.

Ovime pozivamo sve ostale škole i druge obrazovne institucije da se uključe u ovu aktivnost te organiziraju prikazivanje opisanog videa u sklopu vlastitih programa i/ili odgovarajućih nastavnih predmeta.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati navedeni video: https://vimeo.com/691753701