Nekategorizirano, Svijet

Zgrada EP-a u Strasbourgu postaje centar za testiranje na koronavirus

 Sjedište Europskog parlamenta u Strasbourgu u Francuskoj privremeno postaje centar za testiranje na koronavirus, objavio je u utorak predsjednik parlamenta David Sassoli.

“Mi želimo biti s našim gradom domaćinom i njegovim građanima u ovom teškom vremenu”, poručio je Sassoli putem Twittera.

Očekuje se da će parlament do rujna održavati sjednice online i u manjem opsegu u svom drugom domu u Bruxellesu.

Izvor iz parlamenta je rekao da je dio sjedišta u Strasbourgu stavljen na raspolaganje francuskim vlastima za centar za testiranje, s krevetima i prostorom za savjetovanje.

Parlament će također ponuditi dio svog voznog parka za prijevoz medicinskog osoblja, rekao je izvor.

Gradonačelnik Strasbourga Roland Ries je rekao da je “duboko dirnut” tim činom.

“Ova je odluka i simbol uzajamne pomoći koju europske države moraju iskazati u borbi protiv koronavirusa”, rekao je Ries u izjavi objavljenoj na Twitteru.

Istočna francuska regija Alzas, u kojoj se nalazi Strasbourg, uz regiju Ile de France oko Pariza najteže je pogođena Covidom-19, bolešću koju izaziva novi koronavirus.

U široj regiji istočne Francuske zabilježena je gotova četvrtina svih smrtnih slučajeva od Covida-19 među hospitaliziranim pacijentima u toj zemlji.

Dio pacijenata iz istočne Francuske prebačen je na liječenje u druge francuske regije te Njemačku, Luksemburg i Švicarsku. (Hina)