Nekategorizirano, Svijet

Protiv Trumpove antimigrantske politike i diskriminatornih zakona

trump_crRiječ je o samo jednom od nizu prosvjeda koji su proteklog vikenda održani u New Yorku, Los Angelesu i Miamiju zbog izvršne uredbe kojom je Trump krajem siječnja zabranio ulazak u zemlju državljanima/kama sedam muslimanskih zemalja.

Julia Pelta Feldman na prosvjedu je nosila transparent s natpisom ‘Families of Holocaust survivors stand with refugees’ (Obitelji preživjelih žrtava Holokausta stoje uz izbjeglice) na jednoj te ‘My bubbe warned me about this’ (Moja bubbe me upozorila na ovo) na drugoj strani, pritom koristeći jidišku riječ za baku. Feldman je kazala kako su joj baka i djed bili poljske izbjeglice koji su pobjegli iz logora te kako je, osim zbog situacije u kojoj se nalaze izbjeglice i migranti, zabrinuta i za očuvanje razdvojenosti crkve i države te zaštite prava LGBT zajednice.

Naime, nedavno je u javnost procurio dokument kojim Trumpova administracija želi pojedincima/kama i organizacijama koje se pozivaju na religiju i moral omogućiti da ulažu prigovore na prava istospolnih parova i transrodne osobe, a u cilju joj je i ženama onemogućiti pristup kontracepciji i sigurnom pobačaju koji im trenutno omogućava Zakon o pristupačnoj liječničkoj brizi, prenosi Vox Feminae.