Aktivizam, Nekategorizirano

20. ekološka akcija Think Green – Komiža 2020

Ekološka akcija Think Green – Komiža 2020. održat će se u subotu na otoku Visu u Komiži, a 50 ronioca volontera, u suradnji s National Geographic Hrvatska i Gradom Komižom čistit će rivu i plažu Gusarica, najavio je u petak organizator, Ronilački klub ‘Roniti se mora’.

Ronilački klub ‘Roniti se mora’ već godinama organizira akcije Think Green, u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske. Osim čišćenja djeluje se i edukativno i podiže ekološka svijest javnosti o problemu onečišćenja okoliša.

Tako će u subotu, 17. listopada nakon niza prethodno održanih uspješnih ekoloških akcija, članovi kluba ‘Roniti se mora’, uz pomoć UPA Rostrum – Split ponovno podići svoju zastavu, i čistiti podmorje.

Pozvali su i sve zainteresirane i zaljubljenike u ekologiju koji se nađu na Visu, da im se priključe i pomognu u toj korisnoj eko akciji.

Partneri akcije su, uz ostale, Turistička zajednica Komiža, Nautički centar Komiža, Britansko veleposlanstvo u Zagrebu, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ronilački magazin ScubaLife, portal morski.hr, Geopark Viški Arhipelag te Modra Špilja.