Aktivizam, Nekategorizirano

Čitanje slikovnice ‘Pale sam na svijetu’ u Močvarnom dnevnom boravaku

Novi program kluba Močvara, Močvarni dnevni boravak, organizira live stream čitanja slikovnice “Pale sam na svijetu” u subotu 9. svibnja u 10:30 putem Facebook stranice: facebook.com/mochvarnidnevniboravak. Slikovnicu će čitati hrvatski kazališni i televizijski redatelj Mario Kovač, navodi se u najavi Kluba Močvara.

Posljednja predstava koju je naš redatelj režirao prije ove tekuće pandemije zvala se “Sam na svijetu” i kombinirala je upravo tekst slikovnice “Pale sam na svijetu” i romana “Robinson Crusoe”. Kao netko tko često radi s djecom, a i sam je roditelj, kroz čitav proces pokušao je pronaći načine kako da njima olakša nošenje sa svim nedaćama koje su nas zadesile.

Čitanje slikovnice “Pale sam na svijetu” još je jedan pokušaj da mališanima skrenemo crne misli s ružne svakodnevice na svijet knjiga, ali i da osvijestimo kako nisu jedini koje ponekad preplavi osjećaj samoće.

Močvara nikad nije htjela biti klub za usko orijentiranu publiku, već se obraćala svima, bez obzira na godine, spol, rasu, narodnost ili bilo koji element ljudskog identiteta, a ovo je za naše najmlađe!

Močvarni dnevni boravak je svježi program kluba Močvara koji se održava uglavnom vikendom u dnevnim terminima jednom do dva puta mjesečno. Temeljni koncept programa je motiviranje djece i mladih, njihovo poticanje na angažman te stjecanje novih znanja i vještina kroz različite radionice, tribine, predstave i manje festivale na području kulture, ekologije, održivog razvoja i zdrave prehrane.

Zauzmite najudobnije mjesto u svom domu i pridružite se još jednom Močvarnom dnevnom boravku!