Nekategorizirano, Svijet

Član ruske punk skupine Pussy Riot hospitaliziran zbog mogućeg trovanja

Autor: Igor Mukhin Izvor: Wikipedia/Creative Commons https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk skupine Pussy Riot hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moskve i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilov nalazi intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riot Veroniku Nikulshinu, koja je rekla da je Verzilov izgubio vid i sposobnost govora.

Nikulshina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.

Verzilov, Nikulshina i dvoje drugih aktivista služili su dvotjedne zatvorske kazne zbog ometanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u srpnju.

Oni su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji.

U kolovozu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Yekaterina Samutsevic proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom zbog izvedbe „punk molitve“ u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.